Jednostavan način da prestanete pušiti: u čemu je tajna

Jednostavni engleski računovođa Allen Carr proslavio se u cijelom svijetu kada je smislio jednostavan način za prestanak pušenja, napisao bestseler s odgovarajućim imenom i osnovao međunarodnu mrežu klinika u kojoj je 95 od 100 posto klijenata zaista vrlo jednostavno prestalo pušiti .

jednostavan način za prestanak pušenja

Učinkovitost knjige Allena Carra o jednostavnom načinu prestanka pušenja otprilike je ista: samo 5% čitatelja ne prestaje pušiti nakon što je pročitaju!

U čemu je tajna takvog fenomenalnog uspjeha? Bez dugotrajnog liječenja, hipnoze i kodiranja. Nema šok terapije i zastrašivanja strašnih posljedica pušenja (većina pušača ih je dobro svjesna i unatoč tome i dalje puši).

Dakle, koja nepoznata sila natjera čak i žestokog pušača da jednom zauvijek ostavi cigaretu i, što je najvažnije, više za njom ne žudi? Čuda, vračanje, magija? Ili je to hipnoza? Ništa slično! Jedino što Allen Carr čini jest da pomogne pušaču da raščisti misli i stavi na mjesto ono što se naziva mozgom.

Bilo koja loša navika - ne samo pušenje, već, recimo, ovisnost o računalnim igrama ili navika grickanja noktiju - javlja se kada osoba nije u potpunosti svjesna što točno radi i što joj se istovremeno događa. I što dalje - to više: navika vas udaljava od stvarnosti, uranja u nesvjesticu, a zatim u svijet iluzije.

ostavljanje iluzija i povratak u stvarnost pomoći će prestati pušiti

Dakle, računalne igre mogu stvoriti iluziju užurbane i korisne aktivnosti, zapravo, uglavnom je to prazna zabava. A što se tiče pušenja, može vam se činiti da pomaže u ublažavanju stresa, zabavi i održavanju razgovora, a zapravo je to samo privid.

Sustav Allena Carra samo pomaže pobjeći od iluzija i vratiti se u stvarnost i svjesnost. I ispostavlja se da je upravo to potrebno i to je dovoljno da jednom zauvijek prestanemo pušiti.

Dakle, trebate poduzeti samo nekoliko koraka

1. Shvatite da dobrovoljno niste počeli pušiti.Nisi donio tu odluku - netko ju je donio umjesto tebe. Niti jedna normalna osoba pri zdravoj pameti i trezvenom pamćenju neće svjesno odlučiti da se neprestano truje otrovom. Jednostavno ste se zanijemili ukapavanjem da trebate pušiti, kao što to rade drugi, možda vama značajni ljudi. Oglašavanje cigareta također je igralo značajnu ulogu - podlegli ste ovom prijedlogu, nesumnjivo, zadovoljivši proizvođače duhana, ali, nažalost, nanijevši sebi štetu.

svijest da se osoba truje kad puši pomoći će joj da se odrekne cigareta

2. Shvatite da prestajanjem pušenja ništa ne gubite. Većina pušača ne može prestati pušiti upravo zbog straha da će puno izgubiti: na primjer, prestat će uživati u zabavama, neće se moći opustiti i neće se nositi s bilo kojim poslom bez cigarete. Ako shvatite da vam cigareta zapravo ni na koji način ne pomaže, ta je "pomoć" iluzorna, zaista ćete lako prestati pušiti. Možda mislite da je cigareta dobrog okusa? Ovo također nije ništa drugo nego iluzija: sjetite se svoje prve cigarete. Je li vam se učinila ugodnom? Dapače, imao je odvratan okus. I ovaj se okus od tada nije promijenio, samo ste navikli tijelo na njega i nadahnuli se da je ugodan.

3. Popušite posljednju cigaretu - i to pažljivo.Iskusite to pravo i primijetit ćete da je gadno. Dim, shvaćajući zašto to radite, što vam daje i zašto ste mislili da vam treba.

4. Nakon što ste popušili zadnju cigaretu, dajte si riječ,da nećete koristiti zamjenu za pušenje - elektroničke cigarete, flastere protiv nikotina, lizalice itd.

5. Svaki put kad imate opsesivne misli o cigareti i da bi bilo lijepo pušiti, odmah pomislite: „Ura! Ja sam nepušač! "

6. Donesite odluku da nikada nećete biti ljubomorni na one koji puše.Umjesto toga, počnite žaliti pušače: oni su bolesni, nesretni, ovisnici, a vi ste, za razliku od njih, već slobodna i sretna osoba!

djevojke su odlučile da neće pušiti

Jedan od razloga zašto mnogi ljudi oklijevaju prestati pušiti je taj što se boje strašnih muka u procesu odvikavanja od nikotina. Ali zapravo ta ovisnost nije ni približno toliko jaka kao recimo ovisnost o drogama. Povlačenje nikotina ne uzrokuje "povlačenje", ne uzrokuje bol ili drugu fizičku patnju. Da, "malo čudovište", kako Allen Carr naziva ovu ovisnost, postoji, ali ovisnost nije fizička, ona je u vašoj glavi. Stoga će ovo "čudovište" umrijeti dovoljno brzo ako mu ne date "hranu".

Napominjemo da gornji algoritam izvrsno funkcionira ne samo u slučaju prestanka pušenja, već i protiv drugih loših navika. Tako da se sada možete odreći, na primjer, opsesivne ovisnosti o pasijansu "Klondike", govoreći sebi: "Ura! Ne igram više igre! "- i vratimo se stvarnom životu, koji je, zaista, puno ljepši od iluzornog svijeta u koji nas uronjuju loše navike, koje nam ništa ne pomažu, već samo zamućuju mozak.